Σπήλαιο Παπαδόπουλου

 

                    ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ           Τοποθεσία: Αρκαδικό Χωριό 

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τον Άγιο Ανδρέα, στο δρόμο για το Λεωνίδιο, βρίσκεται το Αρκαδικό Χωριό, ένας ολοκληρωμένος πρότυπος οικισμός στη θέση Μικρή Pεποντίνα.

Το σπήλαιο του Παπαδόπουλου είναι ένα απο τα ομορφότερα υποβρύχια σπήλαια στην Ελλάδα. Το σπήλαιο έχει ανακαλυφθεί και εξερευνηθεί απο τον γνωστό υποβρύχιο κινηματογραφιστή Αλέξη Παπαδόπουλο. 

Πληροφορίες για το σπήλαιο. 

Η πρόσβαση στο σπήλαιο γίνεται μόνο με σκάφος. Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται στα 5 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας. Το σπήλαιο είναι μια τεράστια αίθουσα 75 μέτρων μήκους και 40 μέτρων πλάτους. Το μέγιστο βάθος του σπηλαίου είναι 30 μέτρα και η οροφή του βγαίνει έξω απο το νερό καθώς υπάρχει αέρας (μη αναπνεύσιμος).Στην οροφή ο δύτης μπορεί να παρατηρήσει την αρχή των σταλακτιτών σχηματισμών πριν αυτό πλημμυρίσει με νερό. Ο μεγάλος σταλακτίτης έχει μήκος 4 μέτρα και ο αντίστοιχος σταλαγμίτης που ξεκινά από τον πυθμένα έχει ύψος 2,6 μέτρα. Αλλοκλινή υπάρχουν σε αρκετά σημεία του σπηλαίου αλλά η μεγαλύτερη μάζα νερού παρατηρείται στην ζώνη των τριών μέτρων.

Δείτε τον καιρό εδώ:

πρόγνωση καιρού από το weather.gr