1ο Λιμανακι

1o ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Τοποθεσία: Βουλιαγμένη

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:ΧΑΡΤΗΣ 1 ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Το επόμενο λιμανάκι από το "Λάμπρο" είναι το γνωστό μας, 1ο Λιμανάκι.

Ένα σημείο με σχετικά εύκολη πρόσβαση και συνήθως καλές καιρικές συνθήκες, καθώς η μορφολογία του προσφέρει προστασία απο τον καιρό.

Για να πάει κάποιος στο πρώτο λιμανάκι, θα πρέπει να περάσει την λίμνη Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Βάρκιζα, και πριν την δεύτερη αριστερή στροφή, να κάνει δεξιά και να βγει στον παράδρομο.

Στον παράδρομο, όπως βλέπετε και στον χάρτη θα πρέπει να κάνει αναστροφή και να κατευθυνθεί παράλληλα με τις μπάρες μέχρι το τέλος.

του χωματόδρομου οπού μπορεί να σταθμεύσει.

Η πρόσβαση στην θάλασσα είναι εύκολη και η ορατότητα είναι συνήθως καλή.Το βάθος μέσα στον κόλπο φθάνει τα 11 μέτρα ενώ έξω απο αυτόν μπορούμε να φθάσουμε τα 21 μέτρα. Μέσα στον κόλπο μπορούμε να δούμε μια τρύπα σε βάθος 5 μέτρων όπου ρουφάει νερό και επικοινωνεί υποβρυχίως με την Λίμνη Βουλιαγμένης, ένα βυθισμένο θαλάσσιο ποδήλατο σε βάθος 9 μέτρων και ένα χρηματοκιβώτιο που ακόμα είναι μυστήριο πως βρέθηκε σε βάθος 7 μέτρων αρκετά μακρυά απο την στεριά.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά χταπόδια,μουρμούρες,σαργοί,δράκαινες,καλογριές και το καλοκαίρι κάνουν την εμφάνιση τους και μαγιάτικα και κολοχτύπες. 

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εκπαιδευτικές και νυχτερινές καταδύσεις

Δείτε τον καιρό εδώ:πρόγνωση καιρού από το weather.gr