Σπήλαιο Λιμνάκι Τυρός

 

                      ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ                         Τοποθεσία: Αρκαδικό Χωριό 

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Μετά τον Άγιο Ανδρέα, στο δρόμο για το Λεωνίδιο, βρίσκεται το Αρκαδικό Χωριό, ένας ολοκληρωμένος πρότυπος οικισμός στη θέση Μικρή Pεποντίνα.

Τον Δεκέμβριου του 2016 ο σπηλαιοδύτης Κούβαρης Κωνσταντίνος μαζί με σπηλαιοδύτες της σχολής SCHOOL OF DIVING ανακάλυψαν ένα βαθύ ρήγμα / σπήλαιο όπου βρισκόταν πάνω στην παραλία του Αρκαδικού χωριού. Το σπήλαιο είναι καλά κρυμμένο μέσα σε πυκνή βλάστηση και είναι πλημυρισμένο με γλυκό, κρύο νερό.

Πληροφορίες για το σπήλαιο. 

Στην παραλία του Αρκαδικού χωριού, ανάμεσα σε βάτα και πυκνή βλάστηση βρίσκεται καλά κρυμμένο ένα απο τα ομορφότερα υποβρύχια σπήλαια στην Ελλάδα. Μέσα στην βλάστηση συναντάμε μια φυσική λίμνη με γλυκό ,κρύο νερό όπου ο βυθός της καταλήγει σε σπήλαιο. Κατεβαινοντας απο το στενόμακρο άνοιγμα του σπηλαίου συναντάμε την πρώτη αίθουσα όπου έχει μέγιστο βάθος 20 μέτρα.Η πρώτη αίθουσα θεωρείτε cavern διότι έχει φυσικό φως απο την οροφή. Εκεί συναντάμε την είσοδο για την μεγάλη αίθουσα όπου εκτείνεται δυτικά σε μήκος 18 περίπου μέτρων και πλάτος περίπου 60 μέτρα. Το βαθύτερο σημείο του, αγγίζει τα 58 μέτρα και το ρηχότερο τα 20 μέτρα. Μέσα σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν παντού μικροί αλλα και τεράστιοι σταλακτίτες, δαντελωτές κουρτίνες απο σταλακτιτικό υλικό δεκάδων μέτρων, όπως επίσης και ένας τεράστιος σταλαγμίτης βορειοδυτικά απο την είσοδό του. Λόγο του γλυκού νερού η ορατότητα είναι απεριόριστη και η απόλαυση μαγική. Από τα αλοκλινή που συναντούμε σε διάφορα τμήματά του σπηλαίου καταλαβαίνουμε ότι το νερό είναι υφάλμυρο που είναι απόλυτα φυσικό αφού η θάλλασα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση απο το σπήλαιο. 

Δείτε τον καιρό εδώ:

πρόγνωση καιρού από το weather.gr